Lancering projecten The Waves & SKY Towers

Lancering SKY Towers, Ostend

Na een ontwikkelingsparcours van ruim 3 jaar met de stad Oostende en haar stadsatelier omvat deze strategische projectzone een 500-tal woonappartementen, een viersterrenhotel met een 120-tal kamers, 3000m² kantoren, 2000m² residentieel ondersteunende winkels, en tot slot een publiek toegankelijke skybar en health center als bekroning op de twee SKY Towers.

SKY District zal in vier fases gerealiseerd worden en heeft een looptijd van ongeveer 10 jaar. In een eerste fase zullen SKY Tower One gelegen aan het Mercatordok en SKY Bridge gelegen tussen de twee woontorens gerealiseerd worden.
Hier voorzien we een 200 tal Sky-appartementen met oppervlaktes tussen de 60 en 250m2, bovendien voorzien we alle woonunits van een extra large buitenterras tussen de 20 en 60m2. De prijzen zullen variëren tussen de € 200.000 en de € 1.500.000 met een mediaan van € 400.000.

Gezien de hotelschool momenteel nog verhuurd is tot september 2019, starten we de bouw aansluitend hierop. De oplevering van de eerste fase voorzien we tegen de zomer van 2023. Momenteel beschikken we over een présalles-lijst van meer dan 280 Oostendenaars die bijzondere interesse betonen voor dit uniek project. De totale investering over tien jaar bedraagt ruim 260 miljoen euro en zal samen met de stationsvernieuwing de stad Oostende nog meer op de kaart zetten als dé kuststad aan zee.

Lancering The Waves, Ostend

The Waves bestaat uit vier organische bouwvolumes die meanderen langsheen de troonstraat. Dankzij hun solitaire vormen en een eerder atypische positionering, weg van de rooilijn, kan het zonlicht diep tussen de losstaande gebouwen schijnen wat er voor zorgt dat de Troonstraat voldoende zonlicht ontvangt en vooral niet afgesloten wordt door één massief bouwblok,  hetgeen de leefbaarheid van de omgeving versterkt. Ook Qua bouwhoogtes sluiten we aan bij deze van de bestaande gebouwen in de buurt en is het project aldus inpasbaar in de ruimere stedelijke omgeving.

Dankzij de doordachte positionering en de bouwhoogte tot 14 bouwlagen genieten heel wat woonunits van royale zichten op zee terwijl de appartementen aan de andere zijde een uitgestrekt en groen uitzicht op golf course en wellington renbaan hebben. Het totale project bestaat uit een 430 tal woonunits en een 10-tal residentieel ondersteunende winkels. Daarenboven voorzien we ruim 450 ondergrondse garageboxen en een rotatieparking van 110 plaatsen om de parkeerdruk in de omgeving maximaal te verlagen. Om het comfort te optimaliseren en vaste bewoning te stimuleren voorzien we ook ruim 200 private bergingen en 1000 fietsplaatsen.

De bouw en verkoop van de 4 fases zal zich van west naar oost verplaatsen. De eerste vergunde fase in The waves zal Sea heten en zal gebouwd worden op de bestaande parking. Deze omvat een 120tal units allen voorzien van een extra large buitenterras tussen de 20 en 40m2.

De werken van de eerste fase zullen starten in het voorjaar van 2019. We voorzien hiervoor een bouwperiode van 2 jaar zodat de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen tegen de zomer van 2021. Voor het realiseren van gans de site voorzien we een totale bouwperiode van 8 jaar. De totale investering over deze periode bedraagt voor dit project ruim 170 miljoen euro en zal een positieve impuls geven qua werkgelegenheid aan de regio op langere termijn.

 Meer info op www.skytowers.be of via www.vastgoed-degroote.be