Share
Terug naar overzicht
19
jan
2024
In de pers

Coming soon: restaurant Haut @ SKY Tower One in Oostende

Hij is amper dertig, maar Dimitri Proost doorstond al meerdere stormen én runde al meerdere restaurants. Vandaag bereidt hij de opening voor van Restaurant Haut, een restaurant op 103 meter hoogte in Oostende, op de bovenste verdieping van onze SKY Tower One. Haut opent de deuren in de lente/zomer van 2024.

“In mijn vorige projecten Dim Dining, Raion en Raionnoko kookte ik zoals ik dat thuis doe. Haut, een knipoog naar haute cuisine én de hoogte van het restaurant op de bovenste verdieping van SKY Tower One, is een stijlbreuk. Mijn Japans georiënteerde visie op gastronomie blijft, maar verwacht hier geen sushi, sashimi of tempura. Ik laat me inspireren door het uitgestrekte canvas dat ik hier op de 28e verdieping voor me heb. Het zal inventiever zijn dan achteloos een bord afwerken met algenpoeder of garnaalkoppen. Ook het kader zal totaal anders ogen: vroeger gedijde ik in een bric-à-brac-setting, terwijl ik voortaan in een uitgepuurd interieur werk.”
– Dimitri Proost in Sabato

Chef Dimitri Proost

Deze nieuwe zaak moet vooral een ervaring worden. Als de gasten zich hebben aangemeld, nemen ze de lift tot de 28e verdieping waar ze terechtkomen in een ‘geluiddichte black box’. “Noem het een overgangsfase naar het restaurant, waarna ze meteen in mijn keuken belanden.” zegt Dimitri in Sabato. “Daar krijgen ze het eerste hapje. Ik wil het theatraal aanpakken. Behalve de reguliere tafels en onze private dining ruimte zijn er ook vier zitjes in de keuken, aan de chef’s table.”

Restaurant Haut @ SKY Tower One in Oostende

Je zult als gast kunnen kiezen tussen een uitgebreid menu (185 euro voor zes gangen) en enkele à-la-carte ­gerechten. Bovendien wil Dimitri volwaardige vegan en vegetarische opties aanbieden. In de open wijnkast zitten meer dan tweehonderd namen. Dimitri kijkt ernaar uit om, samen met de sommelier, sappen en infusies te bedenken die een natuurlijk verlengstuk vormen van zijn keuken.

Bron artikel: Sabato

Meer weten?

Schrijf je zeker in voor de nieuwsbrief op de website van Restaurant Haut om als eerste op de hoogte te worden gehouden van de opening en volg Restaurant Haut op Instagram en Facebook.