Beste resultaat in 20 jaar voor kustvastgoed in 2021!

FACTS – 335 nieuwbouwappartementen in 2021

Na het topjaar van 2020 denderde de vastgoedtrein aan de kust in 2021 in volle vaart door.  De primaire (nieuwbouw) vastgoedmarkt  sloeg in 2021 alle records en zorgde voor een ware “tsnunami-koopgolf” aan de ganse Belgische kust.

Ook bij Vastgoedgroep Degroote verkochten we in 2021 voor meer dan € 140 miljoen euro kustvastgoed, goed voor exact 335 fonkelnieuwe appartementen.

Door “de extreme kooprush” klom onze omzet in 2021 spectaculair t.o.v. het recordjaar 2020, in concreto maar liefst met 40% en zelf met 95% tov het jaar 2019 … De gemiddelde prijs kwam uit op € 420.895 per unit exclusief de kosten, maar liefst een stijging van 7% t.o.v. het topjaar 2020.

68% van alle verkopen komen momenteel uit Oostende, dankzij onze drie stadsvernieuwende projecten SKY Towers, The Waves en Green C. Oostende werd in 2021 opnieuw de grootste nieuwbouwvastgoedmarkt aan de kust met zo’n 548 verkopen.

Vastgoedgroep Degroote kon er daarvan zo’n 228 verkopen was goed was voor een marktaandeel van 42%. Hiermee bestendigen we wederom onze positie als marktleider in de grootste vastgoedstad van de Belgische kust.

FUTURE – nieuw kantoren tegen de zomer

Wij kijken met veel enthousiasme en gedrevenheid uit naar 2022, waarvan we vermoeden dat de extreme kooprush van 2021 wellicht niet zal blijven duren maar alle parameters terug goed staan om er een geslaagd jaar van te maken.

De rente op hypothecaire kredieten staat nog steeds historisch laag alsook de (negatieve) rente op de spaarboekjes, wat er toe leidt dat u actiever op zoek gaat naar een beter rendement voor uw spaargeld. Naast vastgoed zijn er maar weinig waardige alternatieven die op vandaag een zekerheid bieden, gekoppeld aan een aangenaam rendement.

Door de aanhoudende stijging van de bouwkostprijzen in 2021 (+7%) en de prognose in 2022 (+8,5%) daarenboven rekening houdende met het drastisch schaarser worden van goedgelegen bouwgronden gaan we ervan uit dat de prijzen in 2022 gemiddeld zo’n 8% zullen doorstijgen. Wacht daarom niet langer en investeer NU in topvastgoed aan de Belgische kust.

Tegen de zomer zullen we naar onze nieuwe kantoren verhuizen op de SKY Towers site in het centrum van Oostende.

Deze splinternieuwe SKY Offices, verspreidt over twee verdiepingen en gelegen in de sokkel van SKY Tower One, zullen zo’n 1200m² groot zijn. Het gelijkvloers zal volledig in het teken staan van een digitaal doorgedreven belevingscentrum voor onze klanten, terwijl onze medewerkers zich in hoofdzaak op de eerste verdieping zullen bevinden. Met dedicated projectrooms, een maquettegalerij met show real, een mini-cinema ruimte, digital meetings rooms, een fitnessruimte, small office pods, board room, brasserieruimte, enz …  zullen deze kantoren een nieuwe standaard zetten aan de Belgische kust. We kijken er samen met u reikhalzend naar uit.

VASTGOEDTIP VAN 2022

Dankzij de solide basis van Vastgoedgroep Degroote kunnen wij onze klanten nog steeds onze nieuwbouwappartementen aanbieden aan een vaste en niet herzienbare prijs. Geen onbelangrijke luxe bij een aankoop gezien wij merken dat heel wat van onze collega’s hun prijzen reeds koppelen aan diverse indexen om de sterke inflatie op te vangen. Zorg ervoor dat u als koper niet voor verassingen komt te staan …

NEEDS – geschikte bouwgronden of reconversiepanden

Dankzij de uitstekende verkoop zijn wij voortdurend actief op zoek naar geschikte bouwgronden of reconversiepanden waar we residentiële of multifunctionele projecten kunnen realiseren.

Wij wensen onze pipeline op korte termijn te stretchen van 5 naar 8 jaar teneinde de termijn van de steeds complexere vergunningsprocedures het hoofd te bieden. Concreet zijn wij op zoek naar gronden waar er een potentieel is om minstens 50 units (5000 m² BVO) te realiseren in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, met sterke focus op de kust.

Wij voorzien hiervoor in 2022 tem 2025 een aankoopbudget van € 120M en kunnen zeer snel en discreet beslissen door onze solide basis en KMO-structuur.

Indien u, als eigenaar of makelaar, gronden heeft die in aanmerking komen vragen wij u om contact op te nemen via ons gekende nummer 059/80.91.91 of via aankoop@vastgoed-degroote.be.

Tot slot wensen wij al onze klanten en stakeholders uitdrukkelijk te bedanken om hun vertrouwen te schenken aan onze vastgoedgroep.

We wensen u en uw gezin alvast een gezond en ambitieus 2022 toe!

David en Jan Degroote
Co-CEO’s – Vastgoedgroep Degroote

SKY Towers appartementen Oostende

Nieuwbouwproject The Waves 2e fase Salt Oostende