Samenwerking met SVK

Het Sociaal Verhuurkantoor Koepel Bredene Oostende en Vastgoedgroep Degroote werken samen om betaalbare huurappartementen aan te bieden in Oostende.

Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) huurt woningen en appartementen in van eigenaars en verhuurt deze op haar beurt door aan mensen met een laag inkomen en een hoge woonnood. Er wordt dan ook voorrang gegeven aan kandidaat-huurders die de woning het meest nodig hebben en dit op basis van een wachtlijst met puntensysteem.

Het SVK sluit een huurcontract af met de eigenaars (minstens voor 9 jaar) en neemt het volledige beheer van de woning over. De eigenaars ontvangen een lagere huurprijs dan bij private verhuring maar zijn zeker van de maandelijkse betaling, tevens worden ze ontlast van de administratie die het verhuren met zich meebrengt. Bovendien beschikt het SVK over een eigen technisch team om de kwaliteit van de panden te bewaken tijdens en na de huurperiode.

In de residentie Condor op de Torhoutsesteenweg 347-357 zal Vastgoedgroep Degroote 52 nieuw-bouwappartementen met ruime leef terrassen realiseren. Deze zullen allen verhuurd worden aan het Sociaal Verhuurkantoor Koepel Bredene Oostende. Vastgoedgroep Degroote is van mening dat ook de privatieve markt haar verantwoordelijkheid moet dragen om het betaalbaar wonen in de stad maximaal te ondersteunen. Veel ontwikkelaars willen enkel bouwen voor de happy few, Vastgoedgroep Degroote wil dit voor iedereen doen en bij uitstek voor de lokale bevolking.

Het SVK heeft panden te Oostende en Bredene in beheer en wenst het verhuurpatrimonium uit te breiden. In de voorbije twee jaar zijn er inmiddels 65 panden bijgekomen. Dat nu ook een gevestigde projectontwikkelaar haar vertrouwen schenkt om een contract van dergelijke omvang te sluiten met het SVK, verheugt Voorzitter Nancy Bourgoignie ten zeerste. Op deze wijze wordt letterlijk en figuurlijk een steen bijgedragen aan betaalbaar wonen.

De bouw van de Condor is onlangs gestart en zal voltooid zijn tegen januari 2018. Daarna worden de appartementen voor 27 jaar verhuurd aan het SVK. Tijdens de huurperiode zal het SVK zeer sterk inzetten op de huurbegeleiding van de mensen die in deze appartementen komen te wonen en het samenleven. Er zal één voltijdse huurbegeleider exclusief worden toegewezen aan dit project, aldus bevoegde Schepen Nancy Bourgoignie.

Condor - links - HRes Condor - rechts - HRes