Vastgoedrush aan de kust versneld nog in eerste helft van 2021

UPDATE SALES Q1 & Q2 2021

In de eerste helft van 2021 werd bij Vastgoedgroep Degroote de kaap van het 200ste nieuwbouwappartement al gehaald. Hiermee denderen we door aan een nooit gezien verkooptempo, die zelfs deze van de tweede jaarhelft van 2020 overtreft.

Nooit eerder werd deze “nieuwe milestone” in de helft van het jaar gerealiseerd. Met een gemiddelde prijs van € 428.000 excl. kosten per unit zien we ook het bestedingsbudget toenemen. Deze extreme cijfers zijn gekoppeld aan uitzonderlijke omstandigheden waarin de nasleep van COVID-19, een tweede of vast verblijf aan de kust aantrekkelijker dan ooit gemaakt heeft.

Het is duidelijk dat deze bijzondere periode voor een heuse mindswitch heeft gezorgd en dat mensen meer en meer kiezen voor zekerheid door te investeren in een eigen appartement aan de Belgische kust.

Dit zorgt niet enkel voor een hoger en veilig rendement van het spaargeld, maar ook voor meer quality time met het gezin, familie en vrienden.

Daarenboven is ons aanbod zeer divers, van betaalbaar tot het luxesegment, van wonen in het groen tot wonen met zicht op zee en dit gespreid over tientallen locaties. Hierdoor hebben we als ontwikkelaar en aannemer op heden het ruimste aanbod van nieuwbouwappartementen aan de Belgische Middenkust.

Lancering van 4 nieuwbouwprojecten aan de kust

Ook in Q3 van 2021 zitten we niet stil en lanceren we binnenkort 3 nieuwe projecten:
  •  SKY Tower TWO (Oostende – 145units)
  •  Largo (Oostende – 53 units)
  •  SKY Garden One (Oostende – 44 units)

Op zes maanden tijd worden er dus ruim 500 nieuwbouwappartementen gelanceerd, verspreid over 7 projecten om aan de immense vraag te kunnen blijven voldoen. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een passend droomappartement voor iedereen kunnen aanbieden aan de Belgische Middenkust.

Kom gerust langs tijdens de zomermaanden want onze advieskantoren blijven doorlopend open.

Niettegenstaande we op heden nog 1275 vergunde units in onze pipeline hebben, benadrukken we dat wij op heden een heel aantal bijkomende projecten aan het ontwikkelen zijn en we ook nog steeds zeer actief op zoek zijn naar toplocaties aan de kust, West- en Oost-Vlaanderen. We zetten hiervoor een aankoopbudget voorop van ruim €35M per jaar de komende 3 jaren.
Tot slot wensen we via deze weg ook al onze klanten en andere stakeholders een welverdiende zomervakantie toe te wensen waarin familie en vrienden centraal mogen staan !
Voor Vastgoedgroep Degroote
David Degroote
CCO – Member of the Board