Real Estate With a View

Te zien in Real Estate With a View (editie 15 mei 2021) Sabato, in De Tijd.

Lees het volledige artikel “Iconische landmark in volle ruwbouw” in pdf versie. 

 

De SKY Towers zijn het bruisende ankerpunt van Oostende. U krijgt meteen een veelbelovende indruk van deze hippe stad. Aan de ene kant een bruisend stadscentrum met winkels, restaurants en zonovergoten terrassen. Aan de andere kant de sfeervolle jachthaven met daarachter het strand en eindeloos zeezicht.

Het stadsvernieuwingsproject SKY District in hartje Oostende omvat zes nieuwe gebouwen, waaronder twee woontorens. Met vijf bouwkranen heerst er heel wat bedrijvigheid op de site, waarbij de indrukwekkende ruwbouwtoren van SKY Tower One al van ver de blikvanger vormt. Met een hoogte van 100 meter en 151 residenties zal hij de skyline van Oostende herdefiniëren.

SKY Tower One

‘De ruwbouwwerken van SKY Tower One verlopen vlot en zitten op schema. De hoogste verdiepingen worden ruwbouwmatig bereikt tegen eind 2021′, vertelt David Degroote, bestuurder bij Vastgoedgroep Degroote. ‘Ondertussen gebeurt ook de afwerking van de onderste woonlagen zodat de volledige toren tijdig opgeleverd wordt tegen het eerste kwartaal van 2023. De eerste zeventien verdiepingen zijn al een feit waardoor we potentiële klanten nu al kunnen laten proeven van de panoramische uitzichten vanop de hogere verdiepingen. Geniet hier live van het royale zeezicht én de fenomenale views over het bruisende Oostende. Ondertussen is bijna 85 procent van de eerste woontoren verkocht waardoor ook de verkoop meer dan op schema zit.’

SKY Bridge

SKY Bridge vormt met zijn zes woonlagen letterlijk en figuurlijk de verbindingsbrug tussen de eerste en de tweede toren van het SKY District. Hier komen 44 betaalbare woonunits met een uitstekende zuidwestligging en ruime terrassen met uitzicht op het royaal aangelegde binnenplein van 60 meter op 60 meter. Hier zet Vastgoedgroep Degroote vooral in op een investeringspubliek. Het verhuurrendement bedraagt 3 procent. De cijfers spreken voor zich: twee derde van SKY Bridge is inmiddels verkocht waarvan de helft aan investeerders. De ruwbouw van de vierde verdieping is ondertussen zichtbaar.

SKY Harbour

Door de succesvolle verkoop van SKY Tower One en SKY Bridge, werd SKY Harbour in 2020 vervroegd gelanceerd. Dit project met zijn bevoorrechte ligging aan de jachthaven van Oostende behoort tot de tweede bouwfase van het SKY District. Het omvat 86 appartementen waarvan al de helft is verkocht sinds de lancering in juni 2020. Dit komt neer op een gemiddelde van meer dan vier stuks per maand. De oplevering is voorzien voor het tweede kwartaal van 2023. Met de recente plaatsing van twee extra bouwkranen wordt hier op kelderniveau op volle kracht verder gewerkt zodat de ruwbouw eind oktober bovengronds kan komen. De kelder heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter en is goed voor 350 ondergrondse garageplaatsen, waardoor de impact van de mobiliteit in en rond de site geminimaliseerd zal worden.

 

SIT DOWN, RELAX AND ENJOY THE ENDLESS VIEWS
www.skytowers.be

SKY Towers Oostende