Rush op vastgoed neemt ongeziene proporties aan

Rush op vastgoed neemt ongeziene proporties aan.

FACTS

Sinds de heropening van de vastgoedmarkt op 11 mei verkochten we op exact 50 dagen 72 nieuwbouwappartementen dit voor een bedrag van ruim 27M euro. De stormloop op het kustvastgoed blijft dus aanhouden, ook de zomermaanden zullen hier geen rem op zetten … alleen al in de twee eerste weken van juli zijn er momenteel 45 afspraken geboekt. In de 1ste jaarhelft van 2020, waarvan ruim twee maanden in lockdown, kunnen we op vandaag constateren dat we reeds 20% voorliggen op de omzet van het topjaar 2019. Deze vaststelling klinkt eerder onwaarschijnlijk en we maakten zo’n inhaalbeweging nog nooit mee sinds het bestaan van Vastgoedgroep Degroote in 1975.

WHY

We zien dat vakanties dicht bij huis en reizen met de wagen de komende zomerseizoenen sterk zullen stijgen. Veel mensen wensen indien er zich iets zou voorvallen snel terug thuis geraken, ook de kwaliteit van de Belgische gezondheidszorg doet mensen beslissen om toch in eigen land te investeren. Daarenboven hebben 2 maanden lockdown heel wat mensen aan het denken gezet over hun work/life balans, en deze veranderde mindset is een belangrijke factor geweest om nu toch dat specifieke appartement aan te kopen en quality time met het gezin meer naar voor te schuiven.

FUTURE

Tussen 8 en 11 juli organiseren wij onze Seadays, enkel op afspraak 059/80.91.91, en zetten wij onze twee topprojecten The Waves en SKY Towers in de kijker met tal van animaties en mogelijkheid tot werfbezoeken. Daarenboven lanceren wij op 15 juli de tweede fase van SKY District, het project SKY Harbour. Met zijn 86 ruime doorzonappartementen en extra-large terrassen een absolute aanrader voor wie haven- en zeezicht ambieert. Daarenboven situeert dit topproject zich in het hart van Oostende met alle faciliteiten van dien. Wees er snel bij indien u een specifieke interesse heeft.

Op 15 augustus lanceren wij dan ons gloednieuw project Green-C, een groene oase in het stadscentrum met 185 betaalbare appartementen en woningen. We kijken er samen met jullie reikhalzend naar uit.

Verder voorzien we nog de lancering in Q4 van 2020 van een 6-tal van nieuwe topprojecten gelegen in Wenduine, De Haan, Bredene, Oostende en Middelkerke samen goed voor ruim 250 nieuwbouwappartementen.

Zoals u kan lezen zorgen we voor een voldoende ruim aanbod om aan de vraag te kunnen voldoen en wie weet zit uw droomappartement hier misschien tussen … aarzel niet en bel ons 059/80.91.91

Tot slot wensen wij al onze klanten en stakeholders uitdrukkelijk te bedanken om ook van 2020 een topjaar te maken.

We wensen u en uw gezin alvast een prachtige zomer toe.

David Degroote

COO – MEMBER OF THE BOARD