‘Iedereen Beroemd’ van VRT zet het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in Oostende een laatste keer in de kijker

‘Iedereen Beroemd’ van VRT zet het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in Oostende een laatste keer in de kijker
Momenteel is in het VRT televisieprogramma ‘Iedereen Beroemd’, de wekelijkse rubriek ‘Verdwijnend België’ te zien. Deze reportage brengt het verhaal van leegstaande gebouwen die wachten op een herbestemming. Vorige week vonden de opnames plaats in het ziekenhuis, uitzending op maandag 4 januari!
Veel Oostendenaars dragen het Sint-Jozefziekenhuis een warm hart toe en koesteren vele herinneringen aan deze plek. De jarenlange verkommering en leegstand hebben op vandaag echter hun sporen nagelaten en geven het ziekenhuis een troosteloze, desolate indruk.
Hier komt in 2021 een eind aan want de vervallen gebouwen maken plaats voor een nieuwe, groene én betaalbare woonwijk in hartje Oostende: GREEN C, met 185 woonunits bestaande uit stapelwoningen en appartementen op een groen, autovrij woonerf.
Green C is groen en dat mag je gerust letterlijk nemen. Meer dan 60% of 10.000m² van het woonproject bestaat uit open ruimte met veel natuur, zitplekjes onder de bomen en zelfs een urban farm. Kortom, een echte groene oase in de stad.
In de eerste fase worden 49 appartementen (https://www.vastgoed-degroote.be/proj…/green-c-the-garden/) en 28 stapelwoningen (The Villa’s – https://www.vastgoed-degroote.be/projects/greenc-thevillas/) gebouwd. De private binnentuin van 2.000m² met grote wadi en bomen vormt het groene hart tussen The Garden en The Villa’s. De oplevering van de eerste fase is voorzien begin 2023.
Benieuwd? Neem dan vandaag nog contact op met onze adviseurs op 059 80 91 91 en laat u meeslepen doorheen onze belevingsbrochure en maquette.