Hotel Dukes’ Palace: ‘Vijfsterren Superior’ classificatie

Hotel Dukes’ Palace Brugge ontving zonet een ‘Vijfsterren Superior’ classificatie van Toerisme Vlaanderen.

Wat ooit dienst deed als een paleis voor de Bourgondische Hoogadel is heden ten dage één van de meest exclusieve hotels van Europa.
Toerisme Vlaanderen, de instantie die hotels in Vlaanderen beoordeelt op basis van de Europese Hotelclassificatie, overhandigde aan de familie Degroote, eigenaar van dit bijzondere hotel, vorige week het ‘Vijfsterren Superior’ certificaat. Deze beloning volgt als kers op de taart, na de vele investeringen in personeel en het statige gebouw.

Bourgondische Adel
Het Prinsenhof, ooit de thuisbasis van de Hertogen van Bourgondië, werd doorheen de jaren omgebouwd tot een exclusief stadspaleis in de Brugse binnenstad. Het Dukes’ Palace hotel ligt op 250 meter van de Grote Markt en op enkele meters wandelafstand van de belangrijkste winkelstraten. Het bijzonder rustig gelegen hotel beschikt over 110 kamers, inclusief verschillende suites. Die laatste genieten van de bescherming van de dienst Monumentenzorg. De historische elementen in de Maria Van Bourgondië Suite alsook in de ander bijzondere ‘heritage suites’ zijn van ongekende waarde.

Overname
Het kasteel was jaren eigendom van een kloosterorde en na een grondige heropbouw opende het voor het eerst zijn deuren als hotel in april 2008 als onderdeel van de Duitse hotelgroep Kempinski. Vastgoedgroep Degroote, bekend als succesvolle bouwpromotor en eigenaar van The Swan Hotel Collection, kocht de volledige site in 2013 en staat sindsdien in voor de uitbating van dit hotel. Net na de aankoop werd het aantal kamers van het hotel opgetrokken van 93 tot 110 kamers en werd er gestart met de opwaardering van het hotel.

 

 

 

 

Aanzienlijke investeringen
Ondertussen tien jaar hotel en vijf jaar in familiale handen én sinds vorige week bekroond tot één van de eerste vijfsterren superior hotels van Vlaanderen. Dit stemt tot feesten. Franky Pyck, General Manager is bijzonder trots op z’n hotel: ‘enkel dankzij het toegewijde personeel en de vele investeringen in de afgelopen vijf jaar kunnen we zo’n hoge kwaliteit aanbieden. De vastgoedgroep achter het hotel investeerde in de vervolmaking van het hotel. Vermeldenswaardig zijn het volledige nieuwe gastronomische restaurant, de heraangelegde tuin en de renovatie van kamers en suites. Dit alles zorgde de afgelopen jaren tot een hogere gastentevredenheid met als resultaat een stijging van de kamerbezetting en de gemiddelde prijs.

Vijf Sterren Superior
Vlaanderen neemt de comfortnormen van de ‘Hotelstars Union (HSU)’ over, zodat het kwaliteitsniveau Europees vergelijkbaar wordt. Er is een 1 tot 5 sterren classificatie met telkens een superior classificatie. Hotel Dukes’ Palace kan rekenen op een 5 sterren superieure classificatie. Naast een aantal vaste criteria worden ook extra punten verdiend door o.a. extra comfortabele lange bedden, het restaurant die 7 op 7 open is, het begeleiden van gasten naar hun suite, een eigen magazine, conciërge, state-of-the-art vergaderzalen, ruime ondergrondse parking maar bovenal de persoonlijke service.

Hotel Dukes’ Palace maakt deel uit van ‘The Swan Hotel Collection’ en is een Brugse hotelgroep van charme-, boutique en luxehotels. De hotelgroep staat garant voor kwaliteit en authenticiteit en bestaat uit vier exclusieve hotels. Hotel Aragon, Hotel The Peellaert (adults only), Grand Hotel Casselbergh & Hotel Dukes’ Palace liggen elk strategisch rond de Grote Markt in Brugge. Voor meer informatie: www.theswanhotelcollection.com