“Groene hotspot midden in het Westerkwartier” …

“Groene hotspot midden in het Westerkwartier”
“Stadskanker omgetoverd tot groen woonerf waar auto’s niet meer welkom zijn”

Vorige week kwam het nieuwe project van Vastgoedgroep Degroote uitgebreid aan bod in de pers en op Focus TV. (https://www.focus-wtv.be/…/eind-volgend-jaar-al-eerste-woni…)

Dit project dat de werknaam ‘Klavertje Vier’ meekreeg zal een nieuwe invulling geven aan de leegstaande en verloederde site van het voormalige Sint-Jozefsziekenhuis langs de Nieuwpoortsesteenweg. Deze ‘stadskanker’ in het centrum van Oostende maakt plaats voor een trendy groene woonplek die het volledige Westerkwartier zal opwaarderen en vergroenen.

We willen vooral inzetten betaalbaar, groen wonen voor de lokale bevolking met een klemtoon op jonge gezinnen en kinderen. Er komen grondgebonden woningen met tuin en ruime duplex appartementen met royale leefterrassen en dit alles in een prachtige groene oase van 10.000m². Bewoners kunnen er tot rust komen in de private binnentuin, de boomgaard, de urban farm of moestuin en het buurtpark. Deze groene zone zal tevens toegankelijk zijn voor de buurtbewoners. In de nieuwe gezellige ontmoetingsruimte is plaats voor het organiseren van buurt- en familiefeesten. We willen hiermee de omwonenden echt betrekken in dit project en zo een nieuwe dynamiek geven aan de wijk.

‘Klavertje Vier’ wordt alvast positief onthaalt door de pers en de buurtbewoners.