02.09: openkijkdag

IN DE KIJKER: “villaresidentie Royal Golf Gardens, De Haan”
OPENKIJKDAG op zaterdag 2 september van 14u tot 18u

Eén van de 35-tal nieuwbouwprojecten waar Vastgoedgroep Degroote momenteel de handen vol mee heeft, is villaresidentie Royal Golf Gardens, grenzend aan de duinen en gelegen vlakbij de Royal Ostend Golf Club in De Haan. De komende jaren bouwt Vastgoedgroep Degroote er 4 villaresidenties met 92 appartementen en 110 garages, inclusief staanplaatsen. Puur bouwkundig ligt dit project in de lijn van eerdere realisaties, maar in zijn geheel is het toch wat atypisch. De villa-residenties zullen immers maximaal 35% van de beschikbare grond innemen.

Twee derde van het 6.700m² grote terrein blijft dus groen en dat is een zéér bewuste keuze. Veel van de andere nieuwbouw residenties vallen binnen een streng gereglementeerde stadsomgeving, vaak tussen 2 bestaande gebouwen. In De Haan trof Vastgoedgroep Degroote een groen kader aan, dat ze met deze residentie, opgevat als een soort villapark, willen respecteren. Dus het wordt een creatie aan groen en een verkeersvrij binnenplein met banken en rustpunten. Het onderhoud van de collectieve groenpartijen, komen in algemeen beheer. Dat biedt alle bewoners de mogelijkheid volop te genieten van deze royaal aangelegde tuin zonder zelf te moeten instaan voor het onderhoud. Gezien de overwegend zuid-west bezonning koos Vastgoedgroep Degroote voor een binnenplein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen en kleinkinderen kunnen spelen…meteen wordt ook extern verkeer binnen het domein geweerd. Het collectieve plein zal ongetwijfeld een onderscheidende factor worden en de sociale cohesie onder de bewoners versterken.

De volledige kelderverdieping is voorzien van een 65-tal garageboxen. Bovengronds voorzien ze een 45-tal parkeerplaatsen en een aantal bezoekersplaatsen. Een absolute troef op deze toplocatie vlakbij de zee en de beschermde duinen, zonder bebouwing ervoor. Een gepersonaliseerd appartement met 2 slaapkamers van 81m² inclusief een terras van 18m² bedraagt € 200.000.

Dankzij de grote interesse tijdens de lancering begonnen ze in het najaar van 2016 met de bouw van de 1ste fase, zijnde villa C, villa D en de ondergrondse garage. Tenslotte zijn er niet zoveel dergelijke villaresidenties te vinden aan onze kust in deze betaalbare prijsklasse. Ondertussen is villa C volledig wind- en waterdicht. De ruwbouwwerken aan villa D zijn volop lopende zodat de dakwerken opgestart worden midden september. We voorzien de oplevering tegen de zomer van 2018.

Kom en ontdek tijdens de OPENKIJKDAG op 2 september van 14u tot 18u deze unieke locatie, gelegen aan de Driftweg 177 in De Haan. Naast een warm onthaal met een hapje en een drankje geven wij u graag vrijblijvend uitleg omtrent dit nieuwbouwproject. Welkom!